Zoek in mijn website ..
Beeldenexpositie op Domein Oogenlust – Leon Vermunt
12048
post-template-default,single,single-post,postid-12048,single-format-quote,eltd-core-1.0,creator-ver-1.3,eltd-smooth-scroll,eltd-smooth-page-transitions,eltd-mimic-ajax,eltd-grid-1200,eltd-blog-installed,eltd-default-style,eltd-fade-push-text-right,eltd-header-centered,eltd-sticky-header-on-scroll-down-up,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-menu-item-first-level-bg-color,eltd-dropdown-default,eltd-light-header,eltd-header-style-on-scroll,eltd-fullscreen-search eltd-search-fade,wpb-js-composer js-comp-ver-7.5,vc_responsive
 

Laatste Nieuws

Leon Vermunt staat ook dit jaar weer bij Galerie Hans Persoon.

Galerie Hans Persoon huist sinds vijf jaar in Domein Oogenlust in het buitengebied van Eersel. Beide organisaties sloegen de handen ineen en organiseren een grote beeldenexpositie, Kunst in Beeld, die tot en met zondag 23 september 2018 zowel binnen als buiten is te zien. Een mooi slotakkoord van galeriehouder Hans Persoon die 1 oktober het stokje overdraagt aan Noortje van de Ven.

Maar liefst dertig kunstenaars tonen op Kunst in Beeld samen meer dan driehonderdvijftig beelden. Het is de eerste editie en er zijn plannen om dit eens in de paar jaar te herhalen. De expositie bij Domein Oogenlust bevindt zich op nog geen steenworp afstand van de plek waar galerie De Hoge Hees veertig jaar lang de buitenexpositie Natuur en Sculptuur organiseerde. De gemaaide paden in het hoge gras bij Oogenlust doen daar zelfs een beetje aan denken. Bij Natuur en Sculptuur bevonden de beelden zich behalve in het gras ook in het achterliggende bos. Bij Oogenlust bevinden zij zich allemaal op eigen terrein. Maar wie weet wat er in de toekomst mogelijk is.

Drie Gratiën kunstwerk

Kunstwerk Leon Vermunt, de Drie Gratiën

Het gebied op en rondom Oogenlust is nog in ontwikkeling. In samenwerking met natuurorganisaties wordt de inheemse biotoop hersteld. Het terrein achter de entree waar de grote beelden staan, mag daarom wat verwilderen. De beelden die dat nodig hebben, staan op grote afstand van elkaar. Buiten elkaars comfortzone, zeg maar. Zo staat l’Arbre van de Franse beeldhouwer Gilles Branchard solitair achterin op het veld, waar het goed tot zijn recht komt. Ook het fraaie beeld De drie Gratiën van Léon Vermunt krijgt de ruimte die het verdient.

Ook volgend jaar komt er weer een nieuwe editie! We houden je op de hoogte wanneer deze zal plaatsvinden.

Leon Vermunt

 

Dank aan:
Irma van Bommel, voor het schrijven van dit artikel op Brabant Cultureel. Het complete artikel kun je hier vinden.