Zoek in mijn website ..
TENTOONSTELLING WATERSPUWERS STADSOEVERS – Leon Vermunt
12835
post-template-default,single,single-post,postid-12835,single-format-video,eltd-core-1.0,creator-ver-1.3,eltd-smooth-scroll,eltd-smooth-page-transitions,eltd-mimic-ajax,eltd-grid-1200,eltd-blog-installed,eltd-default-style,eltd-fade-push-text-right,eltd-header-centered,eltd-sticky-header-on-scroll-down-up,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-menu-item-first-level-bg-color,eltd-dropdown-default,eltd-light-header,eltd-header-style-on-scroll,eltd-fullscreen-search eltd-search-fade,wpb-js-composer js-comp-ver-7.5,vc_responsive
 

Laatste Nieuws

TENTOONSTELLING WATERSPUWERS STADSOEVERS

WAAR EN WANNEER:
3 weekenden in september:
zaterdag- en zondagmiddag 11 en 12, 18 en 19, 25 en 26 september

Atelier Léon Vermunt Julianaweg 13 in Wouwse Plantage.
Open van 13.00 tot 17.00 uur

DE WATERSPUWERS:
In 2019 en 2020 heeft beeldend kunstenaar Léon Vermunt in opdracht van de gemeente Roosendaal 11 bronzen waterspuwers gemaakt voor de nieuwe wijk Stadsoevers. Op deze tentoonstelling is uitvoerig te zien hoe Léon te werk is gegaan. Dit creatieve maakproces is vastgelegd door fotograaf Timo Reisiger uit Wouw.

Timo weet op eigenzinnige wijze een fotoverslag te maken van de authentieke werkwijze van Léon. Stap voor stap kunt u het ambachtelijk werkproces volgen. De foto’s zijn verrassend en veelzijdig.

De manier waarop Léon zelf zijn beelden, via de verloren wasmethode, in brons giet komt niet alleen prachtig in beeld op foto en film, maar u bezoekt tevens het atelier/gieterij, de kraamkamer van deze Tullepetaonse waterspuwers. Met ook de originele ontwerpen, mallen, tekeningen en wasmodellen etc zijn te bewonderen.

GEDICHTEN:
Oud stadsdichter Eric van Deelen levert een mooie bijdrage met een gedicht over de Tullepetaonse waterspuwers. Daarnaast maakte Eric ook nog 11 zogenaamde tegels met tegelwijsheden, waarop hij u uitdaagt om de juiste tegel bij de juiste waterspuwer te zoeken. Gedurende heel de tentoonstelling presenteert het dichterscollectief GANZENVEER een gedichtenwandeling in de wei bij het atelier. Zondagmiddag 26 september komen de 17 dichters van Ganzenveer zelf hun werk voorlezen.

MUZIEK:
Naast de beeldende kunsten, fotografie en dichtkunsten komt tijdens de expositie ook de muziek aan bod.

Zaterdag 11 september wordt de spits afgebeten door de bekende Roosendaalse leutige zeulband: de Splienters. Zondag 12 september treden op: Verbraak en Van Bijnen. Joost Verbraak (sousafoon,trompet en percussie) en Jan van Bijnen (slidegitaar) zorgen voor muziek met een ziel! Zondagmiddag 19 september wordt een passionele middag, dan treden op Los Perididos, met frontman Remko Willems uit Nispen. Deze band maakt een muzikale mix van latin, gipsy, spaans en jazz. Een en al swing en muzikale hartstocht !

Bekijk hier alle foto’s van de Waterspuwers.

 

Dank aan:
Deze tentoonstelling is mede mogelijk gemaakt door CultuurverbindtRoosendaal..