Zoek in mijn website ..
d’Ouwe sok onthulling Roosendaal – Leon Vermunt
12045
post-template-default,single,single-post,postid-12045,single-format-video,eltd-core-1.0,creator-ver-1.3,eltd-smooth-scroll,eltd-smooth-page-transitions,eltd-mimic-ajax,eltd-grid-1200,eltd-blog-installed,eltd-default-style,eltd-fade-push-text-right,eltd-header-centered,eltd-sticky-header-on-scroll-down-up,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-menu-item-first-level-bg-color,eltd-dropdown-default,eltd-light-header,eltd-header-style-on-scroll,eltd-fullscreen-search eltd-search-fade,wpb-js-composer js-comp-ver-7.5,vc_responsive
 

Laatste Nieuws

d’Ouwe sok onthulling Roosendaal

De stad Roosendaal viert vandaag haar 750ste verjaardag en dat wordt groots gevierd.

En daarom werd vandaag ook d’Ouwe Sok feestelijk onthuld in het Emile van Loonpark, te Roosendaal.

D’Ouwe Sok, het kunstwerk voor het 750-jarig jubileum van Roosendaal werd door burgemeester Niederer, voorzitter stichting Roosendaal 750 jaar Cor Verbogt en de jongste en oudste jarige uit Roosendaal maandagmiddag onthuld op een mooie plek in het Emile van Loonpark.

D’Ouwe Sok
De grote sok is door kunstenaars Léon Vermunt en Ruben van de Ven gemaakt uit de driehoeken die door Roosendalers zijn aangeleverd. In het werk worden historische spullen, die nog door Roosendalers kunnen worden aangeleverd in een doos bij de VVV, opgeslagen, die over 50 jaar weer tevoorschijn worden gehaald.

Vermunt en Van de Ven hadden het kunstwerk vorige week in slecht weer met veel regen op de sokkel geplaatst. Ze zijn erg tevreden over de eerste enthousiaste reacties na de onthulling.

,,We zijn erg blij hoe de Sok er uit ziet en nu op een prachtige plek in het park staat. De eerste reacties van alle mensen die hebben meegewerkt zijn erg lovend De ooh’s en aah’s waren aan alle kanten te horen. Op de sokkel zal nog een plaquette komen met degene die het allemaal mogelijk hebben gemaakt. Als het goed is komt er nog een beukenhaag rond D’OuweSok te staan. En we hopen op verlichting,” vertellen Vermunt en Van de Ven nadat het beeld onthuld was.

Onthulling d'Ouwe Sok Roosendaal

Onthulling d’Ouwe Sok Roosendaal

In het kunstwerk is een tijdscapsule verwerkt, waarin nog allerlei historische artikelen door inwoners kunnen worden gestopt. Over 50 jaar gaat d’Ouwe Sok opnieuw open. Heel veel Roosendalers waren op de onthulling in het park afgekomen. De meesten waren heel benieuwd waar hun driehoekje op het beeld terecht was gekomen.

Bekijk hier alle foto’s van D’ouwe Sok (onthulling en voorbereidingen).

 

Dank aan:
ZuidWest Update voor de beschikbare video van de onthulling,
en Alfred de Bruin voor het schrijven vanhet originele artikel op BN/De Stem.